Prajitura cu mere in aluat

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2016 | 14193 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta scrisa intr-un caiet, nu stiu de unde e, cert e ca a iesit o prajitura buna de savurat langa cafea, un ceai sau o cana cu lapte. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 5 lg ulei
  • 300 g mere si gutui
  • 1 lgt scortisoara
  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere in aluat:

Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza.

Am folosit 3 mere potrivite si 1 gutuie. Acestea se spala, se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea cu gauri mari. Stafidele se spala si se adauga la compozitie impreuna cu merele razalite. Se amesteca pana se incorporeaza toate bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca merele sunt mari, se pot folosi doar doua. Cantitatea de mere razalite sa fie de 300 g.

2

Optional se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"